Arie Koomen, cabaretier en grafisch vormgever

“Het roken van een sigaar is voor mij mediteren”

Hij was te zien in de humoristische televisieshow ‘Is er een dokter in de zaal?’, bekend van de komische improvisatieshow De Lama’s, het cabaret-duo Arie & Silvester, hij is naar Mali geweest om op te treden voor de aldaar gelegerde soldaten maar hij is óók grafisch vormgever bij Fox Originals. Een creatieve geest dus. Om te ontspannen wandelt hij graag, houdt van roeien en boxen maar het ultieme zen-moment bereikt hij met het roken van een sigaar. Een gesprek met Arie Koomen in de lounge van La Casa del Habano Almere.

Met een aldaar uitgezochte sigaar tussen zijn vingers vertelt Arie: “Vroeger was ik altijd aan het tekenen. Ik wilde dan ook niets liever dan striptekenaar worden. Op de grafische MTS kwam ik erachter dat ik ook grappig ben. Ik ben ogenschijnlijk rustig maar in mijn hoofd is het altijd druk. Het is wel handig dat later de verbinding tussen mijn hersenen en mijn mond tot stand is gekomen, die heb je nodig als komediant.”

 
 
PB-Arie-Koomen-Small

Is er een dokter in de zaal?

Hij ging met Silvester Zwaneveld on tour met de show ‘Wie?!’. “Silvester en ik hebben elkaar in 1994 leren kennen en in 1996 meegedaan aan Cameretten. Daarna tien jaar getoerd als duo. We hebben een fantastische klik en zijn qua humor goed op elkaar aangesloten. In 2008 zijn we gestopt en vorig jaar, tien jaar later dus, stelde Silvester voor om weer iets samen te gaan doen. De show ‘Wie?!’ is een soort best of maar ook met nieuwe grappen. Het is voornamelijk lol trappen. We hadden geschat ongeveer zestig shows te doen maar het zijn er honderdtwintig geworden.”