Stephan Stokkermans

 

“Ik rook niet, ik geniet”

Een gesprek met Stephan Stokkermans, voorzitter van de stichting Het Grote Genieten en directeur van Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Stokkermans gelooft in de toekomst van de premium sigaar en verwacht meer nuance en maatschappelijke ruimte voor genietend roken.

De doelstelling van de stichting Het Grote Genieten is het organiseren van evenementen waarbij het genieten van mooie producten centraal staat. Daar hoort ook genietend roken bij. Stokkermans: “Als mensen mij vragen ‘rook jij?’, dan zeg ik altijd ‘ik rook niet, ik geniet van tabak’. Genieten is het centrale thema van de stichting. De basis daarvan is eten en drinken, maar vooral ook van mooie tabak genieten. En het dáár te plaatsen waar ik denk dat het thuis hoort”.

 
PB-sigaren-Stokkermans-Small
 

Steeds meer thuis gebruik

 “De premium sigaar wordt steeds meer een product op niveau, net zoals dat geldt voor gedestilleerd en wijn. Mooie producten die door de horeca op de juiste wijze zullen worden gefaciliteerd.  Maar ook thuis gebruik zal verder groeien. Humidors zullen steeds belangrijker worden en naast conservering een soort kunstobject worden met een prominente plek in het interieur. Ook bij besloten evenementen zal de sigaar zeker zijn weg vinden.”