Pipes & Beans: Nederlandse pijpen en Colombiaanse koffie

Begin dit jaar opende Pipes & Beans in Amsterdam. Ondernemers Maikel van Rooij en zijn partner Iteke van Hille bouwden in de Hoofddorpleinbuurt een tabakszaak om tot koffiezaak met een gedeelte ingericht voor handgemaakte tabakspijpen van Het Huis Gubbels.

Een spannende combinatie? Maikel: “Dat valt eigenlijk best mee. Voorheen zat er op deze locatie al een tabakszaak, al veertig jaar een begrip in de wijk. Dat wilden we in ere houden. Bovendien is de pijp in opmars en steeds meer van deze tijd. Het thema ‘even ontspannen’ komt in deze combinatie prima tot zijn recht. We krijgen veel reacties en allemaal positief. Een aantal pijprokers heeft ons al gevonden. Af en toe stop ik zelf ook een pijpje. Heerlijk bij de koffie, even een momentje voor mezelf. Als je ervan kunt genieten ben ik er alleen maar een voorstander van. De combinatie met vers gebrande koffie en huisgemaakte taart lijkt ons een goede. Hoewel we hier geen mogelijkheid hebben om te roken is wel het enthousiasme in huis om geïnteresseerden te informeren. De kennis willen we nog verder uitbreiden. We gaan binnenkort naar de fabriek van Gubbels in Herten om extra informatie op de doen zodat we die ook door te kunnen geven aan onze klanten.

Stevig concept

De hoofdmoot van onze ‘quality store’ is koffie en koffieartikelen ook voor thuis. Deze nemen we af van de Amsterdamse koffiebranderij Back to Black. Biologische, eerlijke Colombiaanse bonen. Iteke promoveert binnenkort op duurzaamheid onder andere in de koffie- en theesector dus zij weet precies welke producten écht duurzaam zijn. Duurzaam ondernemen is helemaal van deze tijd.

De locatie van de winkel is perfect. Tien minuutjes van het Vondelpark op de route naar het centrum. Behalve dat er veel passanten binnenkomen vinden wij ook de buurtfuctie erg belangrijk. Die gaan we onderstrepen door evenementen te organiseren in de vorm van koffie-tastings high tea’s en workshops over bijvoorbeeld de pijp.

Ook gebruiken we de ruimte voor exposities en willen we in de toekomst muziekavonden gaan organiseren met vintage vinyl platen geleverd door Michiel Vinyl van de Marnixstraat hier in Amsterdam.” Pipes & Beans is in februari opengegaan maar de officiële opening komt nog.

Pipes & Beans: Nederlandse pijpen en Colombiaanse koffieMaikel van Rooij

Pipes & Beans: Nederlandse pijpen en Colombiaanse koffiePipes & Beans

Pipes & Beans: Nederlandse pijpen en Colombiaanse koffie


‹ terug