Zeventien jaar topwijnen van Nederlandse bodem

Wijnhoeve De Kleine Schorre is gelegen in het typische Zeeuwse ringdorp Dreischor op het eiland Schouwen-D®uivenland. Met haar authentieke zwart geteerde schuur uit 1735 bezit zij een van de oudste schuren van Dreischor. De wijnhoeve bestaat uit tien hectare en 42.000 wijnranken en is hiermee een van de grootste wijngaarden van Nederland. KLM serveert al sinds 2006 wijn van de prachtige wijnhoeve aan boord van de World Business Class.

In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d’Or is een strenge selectie van druiven gemaakt. De keuze van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Een daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit: mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois.

In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de Wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. De druiven worden met de grootste zorg verwerkt in de kelder op het terrein.

Rondleiding / Wijnproeverij
Altijd al meer willen weten over het groeiproces van de druif, het bottelingsproces van de wijn of wilt u gewoon lekkere wijn proeven? Bij Wijnhoeve De Kleine Schorre kunt u al uw vragen over wijnen stellen en natuurlijk uitgebreid de wijnen proberen. Er zijn tal van mogelijkheden, het gehele jaar rond vanaf 10 personen. In het zomer seizoen nu ook rondleidingen op vaste dagen voor individuelen!

Zeventien jaar topwijnen van Nederlandse bodemProeverij

Zeventien jaar topwijnen van Nederlandse bodem

Zeventien jaar topwijnen van Nederlandse bodem

Zeventien jaar topwijnen van Nederlandse bodem42.000 hectare wijnranken


‹ terug