Heerlijke thee van De Eenhoorn

De Eenhoorn proeft, selecteert en levert theesoorten van de hoogste kwaliteit. Thee kent een gevarieerd palet aan kleuren en smaken, terwijl er maar twee soorten theeplanten zijn.

De meest bekende theeplant is de Camellia Sinensis. De theeplant groeit in hoger gelegen gebieden en komt voor in China, Taiwan en Japan. Deze soort geeft over het algemeen een ronde, volle, elegante thee. De andere soort is de Camellia Assamica. De theeplant groeit in lager gelegen gebieden, zoals India, Sri Lanka en Kenia. Deze soort is robuuster en licht bitter. De Eenhoorn werkt alleen maar met de eerste soort, de Camelia Sinensis.

De talloze nuances en variaties in thee opstaan door verschillen in jaargang, klimaat, hoogte, grondsoort en productiewijze. Zo krijgt elke thee een eigen karakter, structuur, kleur, smaak en aroma. De Eenhoorn verkoopt verschillende theesoorten:

Witte thee - jong & elegant
Witte heeft een subtiele, frisse en zachte smaak met het aroma van bloemen en fruit. De thee geeft een mooi zuiver en schoon mondgevoel. Ideaal om te drinken als verfrissing.

Groene thee - zilt & zoet
Groene thee heeft een fris, vol en zoet karakter. Zilte tonen die worden aangevuld met groene associaties, zoals asperges, spinazie, erwten of vers gemaaid gras. Je kunt ook notige tonen ontdekken. Ideaal om te combineren met visgerechten.

Jasmijn thee - zijdezacht & bloemig
Onze jasmijnthee is gearomatiseerd met vers geplukte jasmijnbloesem. Jasmijnthee is een delicate thee met een zoet-zachte smaaksensatie. De nasmaak is fris en sprankelend en wordt gecomplementeerd met een puur aroma van jasmijn.

Oolong - geurend & rijk
Oolong zit tussen groene en zwart thee in: het deelt eigenschappen met beide theesoorten. Hoe verder de theebladeren zijn geoxideerd, des te meer gaat de thee in aroma en smaak op een zwarte thee lijken. Een oolong heeft uitgesproken bloemige aroma’s en een volle, boterige smaak.

Zwarte thee - krachtig & vol
Zwarte thee is intens en complex. De smaak van zwarte thee kan variëren van rood fruit zoete tabak, hout en leer.

Gerookte thee - robuust & kruidig
De gerookte thee van De Eenhoorn is op natuurlijke wijze gearomatiseerd. De thee is boven smeulend naaldhout gerookt en niet besprenkeld door een rookaroma. De thee heeft een aroma van fruit en bloemen en de smaak van rook is subtiel aanwezig.

Pu Er - gerijpt & stevig
Pu Er heeft diepe, gerijpte smaken en is vaak geliefd onder kenners van whisky en sigaren. De aroma’s variëren tussen herfstachtig, hout, fruit en bloemig. Pu Er wordt door liefhebbers voor vele jaren opgeslagen om verder te rijpen.

Kruiden thee - verfrissend & zacht
Al onze kruidensoorten zijn eigenlijk geen thee te noemen: ze komen immers niet van de theeplant. Kruidenthee bevat daarom geen theïne en is de ideale drank om voor het slapen gaan te drinken.

Heerlijke thee van De EenhoornThee-soorten

Heerlijke thee van De Eenhoorn

Heerlijke thee van De EenhoornThee en kaas

Heerlijke thee van De Eenhoorn

Heerlijke thee van De Eenhoorn
Parels


‹ terug