Alleen al voor die humidor….

Gek van auto’s? De Bufori, want zo heet ie, is precies wat je zoekt. Hij is niet meer heel nieuw maar dat mag de pret niet drukken. Geïnspireerd op Amerikaanse klassiekers uit 1930. Volledig custom made want standaard is een beetje gewoontjes volgens de makers van deze superauto.

Je moet er wel voor naar Kuala Lumpur, Maleisie, want daar wordt dit model gemaakt door Gerry Khouri. “Het begon met een spontaan idee om mijn ideale auto te maken. De tweede zou voor mijn broer worden maar telkens als er weer eentje klaar was werden er onweerstaanbare bedragen geboden. Uiteindelijk heeft mijn broer zijn auto pas zestien jaar later gekregen.”

Ook met gepantserd glas

Bijna alles is mogelijk; een espressoapparaat, sfeerverlichting, ingebouwd schoenenrek, ingebouwde koelkast of dus een humidor. Indien gewenst kan de Bufoni gepersonifieerd worden met je hologram, logo of naam gespoten in de lak, gegraveerd op de wieldoppen of al dan niet met edelstenen geborduurd in de bekleding. Ook leverbaar in een gepantserde versie met kogelvrij glas.

Acceleratie van 0-100 km/u is onder de 6 seconden en de topsnelheid meer dan 260 km/u. De vanaf prijs bedraagt drie ton.

Negenduizend manuren

De body van de Bufori is volgens een gepatenteerde technologie gemaakt van carbonfiber en kevlar. De bekleding is volledig met de hand genaaid. Om deze auto te maken zijn ongeveer negenduizend manuren nodig. Binnen een half jaar tot een jaar staat hij voor je deur.

Ook leuk voor de verzamelaar!

Alleen al voor die humidor….Bufori

Alleen al voor die humidor….

Alleen al voor die humidor….


‹ terug