Rondleiding Sigarenfabriek De Olifant & De Eenhoorn koffie en thee

De Eenhoorn in Kampen is dé plek voor fijnproevers: alles wat de echte koffie- en theeliefhebber maar wenst, is hier onder één dak te vinden. Het team van De Eenhoorn bestaat uit meerdere specialisten die een gemeenschappelijk doel hebben: het leveren van mooie producten met een uitgebalanceerde smaak.

De Eenhoorn koopt zelf Arabica koffiebonen in uit o.a. Brazilië, Indonesië en Ethiopië. In onze koffiebranderij worden deze koffiebonen gebrand door onze koffiebrander. In de koffiebar serveert de barista koffie uit verschillende herkomstlanden bereid met verschillende zetmethodes en in de winkel zijn alle koffiesoorten te koop.

Daarnaast heeft De Eenhoorn een ruim assortiment met bijzondere theesoorten. De Eenhoorn proeft, selecteert en levert hoge kwaliteitsthee uit China, Taiwan en India. Thee heeft een geschakeerd palet aan kleuren en smaken, terwijl er maar twee theeplanten zijn. De talloze nuances en variaties in thee ontstaan door verschillen in jaargang, selectie, klimaat, hoogte, grond en productiewijze. Elke thee krijgt zo een eigen karakter, structuur, kleur, smaak en aroma.

In samenwerking met Sigarenfabriek De Olifant organiseert De Eenhoorn rondleidingen door het historische pand. Tijdens een rondleiding wordt u meegenomen naar een wereld van koffie, thee en tabak. Er wordt uitgebreid verteld over het productieproces van koffie en tabak, de verwerking van tabak en de geschiedenis van de sigarenindustrie in Kampen. Onze gastvrouw neemt u mee door de sfeervolle vertrekken, langs de tabaksbalen en onze prachtige rookkamer.

Voor meer over De Eenhoorn en De Olifant klik hier

Kaarten voor een rondleiding zijn te boeken via de website www.eenhoorn.eu of u kunt telefonisch een afspraak maken. De Eenhoorn is van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 09.00 tot 17.00 uur via 038 - 3333 72 97 of kijk op www.eenhoorn.eu.


Rondleiding Sigarenfabriek De Olifant & De Eenhoorn koffie en theeKoffiebrander

Rondleiding Sigarenfabriek De Olifant & De Eenhoorn koffie en thee
De Eenhoorn thee

Rondleiding Sigarenfabriek De Olifant & De Eenhoorn koffie en theeRondleiding sigarenfabriek De Olifant

Rondleiding Sigarenfabriek De Olifant & De Eenhoorn koffie en theeMarjolijn Diesch

Rondleiding Sigarenfabriek De Olifant & De Eenhoorn koffie en theeDe winkel


‹ terug