Investeren in de toekomst met hippe pijpen van Vauen

De samenwerking tussen de Duitse pijpenfabrikant Vauen en het Gelderse familiebedrijf Kamphuis bestaat al sinds 2005 “en dat is niet voor niets” stelt Arjan Kamphuis, “voor Vauen is, net als voor ons ‘out of the box’ denken en kwaliteit leveren vanzelfsprekend.”

Arjan: “Elk voor- en najaar introduceert Vauen nieuwe modellen, en dan bedoel ik écht innovatief en anders dan anderen. Zo hebben ze in 2013, in navolging op de ‘The Lord of the Rings’ serie de Auenland uitgebracht in 14 verschillende modellen. Een goed voorbeeld van een model dat jongere rokers aanspreekt door het fantasy-achtige karakter. Ook de 3D geprinte pijp (de Diamond) en het model waarvan je de kop kunt draaien (de Spin) zijn echt een noviteit. Met dit soort modellen investeren we in de toekomst. De zwarte of bruine gebogen houten pijp wordt inderdaad nog het meest verkocht. Maar de pijproker wordt steeds jonger dus nú is de tijd om een nieuwe generatie te bereiken en ervoor te zorgen dat we over twintig jaar ook nog verder kunnen.”

Actief, inventief en creatief

Vauen werkt samen met professionele designers en presenteert twee keer per jaar nieuwe creaties die behalve modern en functioneel van een, voor Vauen, vanzelfsprekende goede kwaliteit zijn. Actief, inventief en creatief. Directeur Alexander Eckert vraagt ook de families van zijn medewerkers en de jongere generatie naar hun mening over de nieuwe ontwerpen. Zo houdt hij feeling met de voorkeuren van de jeugd.

Enkele bijzondere modellen uitgelicht:

The New Lime serie
Gemaakt van eikenhout met een meerschuimen inzet. De tekening van het hout loopt mooi door en is symmetrisch. Opvallend is de moderne white-finish.

Balbor serie
Legendarische modellen met de keuze uit een sandblasted of smooth kop.

Leta serie
Ontworpen door Markus Bischof in vijf designs. Wordt geleverd in een aantrekkelijke verpakking en is een cadeau voor elke pijp connaisseur.

Colour serie
Dit model pijp is afgewerkt met zeven lagen verschillende kleuren lak over elkaar heen. Vervolgens is dit intensief gepolijst waardoor je een bijzonder kleurige tekening krijgt. Elk exemplaar is uniek.

Investeren in de toekomst met hippe pijpen van Vauen
Vauen alexander

Investeren in de toekomst met hippe pijpen van VauenVauen colour

Investeren in de toekomst met hippe pijpen van VauenVauen leta

Investeren in de toekomst met hippe pijpen van VauenVauen lime


‹ terug