Dranken & Culinair

De stranden, de kabbelende azuurblauwe zee, de lieflijke dorpjes; Corsica weet haar beste eigenschappen goed te verkopen. We doken echter niet het water, maar de keuken in en ontdekten de moderne én traditionele keuken en specialiteiten van Corse-du-Sud.

PB-Culinair-Corsica-Small

De Franse en Italiaanse invloeden zijn op het Franse eiland Corsica overal te zien en te voelen. Dorpjes en steden zijn Italiaans pittoresk, de voertaal is Frans en de Corsicanen drinken graag champagne. Wat Corsica echter uit beide landen gemeen heeft, is de liefde voor eten en drinken, uiteraard met het nodige chauvinisme. Alles komt het liefst van eigen bodem. En waarom niet? Corsica heeft genoeg te bieden. Van verzadigende en boerse gerechten tot vernieuwende en jonge chefs. Van lokale hammen en traditionele kazen tot inheemse druivensoorten en sprankelende wijnen.

De moderne keuken van Alexis Vergnory

PB-Culinair-Corsica-Alexis-Small

Een chef die het allemaal anders doet, is de 33-jarige Alexis Vergnory. Hij staat aan het roer van restaurant A Terrazza van Hotel les Mouettes in hoofdstad Ajaccio. Hier in de omgeving komen over het algemeen alleen traditionele gerechten op tafel, Vergnory valt op door zijn moderne stijl met lichte ingrediënten en veel zorg voor de opmaak van de borden. “Wat je ziet in A Terrazza, zie je nog niet elders in en om Ajaccio. De gasten bestaan dan ook voor een groot deel uit toeristen,” zo vertelt de chef, “Corsicanen zijn er nog niet klaar voor om hun lokale, boerse gerechten vaarwel te zeggen. Ik gebruik veel Mediterrane producten van lokale leveranciers en combineer dit met invloeden uit mijn Normandische achtergrond, zoals boter en room.”