Reizen

100 % sneeuwgarantie in Trysil

Trysil ligt er spik en span bij. Goed geprepareerde pistes van groen tot zwart, luxehotels, gezellige berghutten...
Maar er is meer in het grootste skigebied van Noorwegen. Premium Blend verliet de gebaande paden en ging letterlijk off piste.

Mocht je van drukke après-ski-feesten houden, moet je dat vooral niet doen, maar het Scandinavische land biedt met skigebied Trysil een heel andere wintersport dan we kennen van landen als Frankrijk en Oostenrijk. Een...

Lees meer

 

Windenergie als groene motor van authentieke vrachtzeilschepen.

In de vorige eeuw was transport met vrachtzeilschepen de normaalste zaak van de wereld. Groener dan groen, want gebruikmakend van gratis energie: de wind. De tijd van weleer, met theeklippers en windjammers op weg naar verre oorden om vracht te laden en na, vaak barre tochten, veilig weer aan te meren aan Nederlandse kades. Vergane glorie? Zeker niet! Ze zijn er nog, die avontuurlijke zeebonken met hun stoere schepen.

Lees meer

 

Naast een rijke sigarencultuur heeft Cuba ook als vakantieland veel te bieden.
Zelf ben ik er vier keer geweest, voor ’t laatst in 2017. Vooraf heb ik een plan gemaakt voor een rondreis met een huurauto langs bekende, minder- of soms geheel onbekende plekjes en aansluitend een bezoek aan het Habanos Festival.

Vaak hoor je tegenwoordig zeggen: "Als je naar Cuba wilt moet je niet te lang wachten, want het zal waarschijnlijk wel snel gaan veranderen". Door de inmiddels weer moeizame relatie met...

Lees meer